Naisen kanssa - tekstissä totesin kotitöiden ja arjen haasteiden hillitsevän petipuuhia. Tutkimuksissakin on todettu stressin haittaavan seksielää eli mitä enemmän stressiä, sitä vähemmän seksiä. Seksin vähenemiseen voi stressin lisäksi vaikuttaa myös pitkä av(i)oliitto, parisuhderistiriidat, lapset ja talousvaikeudet - eikä uusperheen kuviotkaan helpota elämää.
Mistä sitten tietää onko itsellä hyvä seksielämä vai ei? Me Naisissa on listattu viisi kohtaa, joita tutkiskelemalla voi tehdä pientä tutkimusta omasta seksielämästä.
Ensimmäiseksi nousee esiin juuri stressi. Ei saa stressata, niin seksikin maistuu. Tämä pitää varmasti paikkansa. Olen itse huomannut, että mitä enemmän mielen päällä on asioita, sitä helpompi on upota arjen syvään suohon ja siirtää parisuhde ja seksi taustalle. Lapset vievät ajan ja vielä sängyssäkin ajatukset harhailevat nuorten elämässä ja elämän tuomissa haasteissa, ehkä hieman kanaemomaisestikin. Vaikea siinä on sitten lähteä lempeä harrastamaan, jos nuoren murheet painavat takaraivossa - ja näitä murheita meidän perhekuviossa riittää!
Toiseksi kohdaksi Me Naiset nostaa kotitöiden jakamisen. Tästä kirjoitinkin jo Naisen kanssa- postauksessa. Kanadalaisessa yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan miesten osallistuminen kotitöihin ei heijastu suoraan seksielämään, vaan osallistumista tärkeämpää on se, tuntuuko kotitöiden jako reilulta. Tähän tutkimustulokseen on helppo yhtyä. Itse arvostan enemmän sitä, että asioita tehdään pyynnöttä, omasta halusta, tahdosta tai tarpeesta - pyykinpesuun ei tarvita naisen lupaa tai autonpesuun lupaa mieheltä (tai mainoksessa luvattua suklaalevyä). Kumpikin ottaa vastuuta kodin, perheen ja parisuhteen ylläpidosta omalla tavallaan - se riittää. Reilu meininki näkyy makuuhuoneessa ja seksielämän virkeänä.
Uuden kokeileminen lisää puhtia myös seksielämään. Näin on.Vanilja on kiva maku ja tuoksu, mutta pieni ripaus eksotiikkaa chilin tai tumman suklaan muodossa antaa lisäsävyä tuttuun ja turvalliseen. Aivot tykkäävät vaihtelusta ja isoin elin sängyssä on juurikin siellä yläpäässä - ei alapäässä. Olemme mainostaneet täälläkin blogissa mm. hotelliyötä dopamiinituotannon kasvattamiseksi. Vaihtelu virkistää - niin asennon tai paikan tai jopa molempien.
Kuten Happy End-kirjassa Kontula ja Kallion
toteavat on seksuaalinen yhteensopivuus erittäin merkittävässä roolissa. Parisuhteen seksi voi hyvin, jos kummankin seksuaalinen vireys on samalla tasolla. Täytyy löytää oikea vire, silloin seksuaalinen kiinnostus pysyy yllä. Olemme puolisoni kanssa pohtineet sitä kuinka toinen voikin tuntua useiden kertojen jälkeen hyvältä ja kuinka toisesta voi kiihottua kerta toisensa jälkeen - ehkä ihminen tarvitsee sen oikean palan löytämistä seksuaalisen vireen ylläpitämiseksi.
Paljonko on tarpeeksi seksiä? Kuinka monta kertaa päivässä tai viikossa? Artikkelin mukaan enemmän ei ole aina parempi. Joidenkin mielestä seksiä pitää olla lähes joka päivä, joillekin riittää kerta, kaksi viikossa. Tarpeeksi on silloin, kun määrä riittää pitämään kummankin osapuolen tyytyväisenä, eikä kummallekaan tule tunnetta, että jostain pitää luopua toisen miellyttämiseksi. Olemme mainostaneet pitävämme seksikalenteria, johon merkitsemme ne kerrat, jolloin harrastamme seksiä niin, että kumpikin saa. Kertoja kertyi suhteen alussa monta päivässä - nyt kertoja ei ole ehkä niin paljoa, mutta ajallisesti seksiin tulee käytettyä aikaa vähintään yhtä paljon. Laatu on korvannut määrän.
Salaisuus hyvään seksielämään löytyy siis stressin hallinnasta, kotitöiden jakamisesta, avoimmuudesta uusille kokemuksille, puuttuvan palasen löytämisestä ja tyytyväisyydestä omaan seksielämään. Aika yksinkertainen kaava, eikös?
Tuo Me Naiset- linkki ei toimi. Menee ihan muualle, kuin pitäisi.
VastaaPoista- Rouva 48 -
Kiitos kommentista. Nyt linkki on korjattu ja vie oikeaan paikkaan.
VastaaPoistaMikä hieno blogi!
VastaaPoista