Seuraa blogiamme

SEURAA BLOGIAMME:
sekä Blogit.fi, Blogipolku.fi ja Bloglovin.com -palveluissa.

sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Irstailijat roviolle?

Seksi ja seksuaalisuus herättää keskustelua seksin etiikasta. Onko oikeaa tapaa harrastaa seksiä? Voiko seksiä harrastaa useamman kuin yhden ihmisen kanssa? Voiko parisuhteessa elävällä olla seksuaalisia haluja ja suhteita parisuhteen ulkopuolisiin ihmisiin?

Seksuaalisuuteen liittyy vahvoja käsityksiä siitä mikä kuuluu parisuhteeseen ja mikä on säädyllistä. Aidan toiselle puolelle vilkuileminen ei ole hyväksyttyä parisuhteessa elävälle. Sinkku- saijankaan ei ole hyvä harrastaa seksiä joka viikonloppu eri erkin kanssa. Ystävät pitävät miehistään tiukasti kiinni saijan läsnäollessa - no, eihän niitä kutsujakaan enää illanistujaisiin tule, koska mainehan siltä pariskunnalta menee, jonka ystäväpiiriin mokoma miestennielijä kuuluu - roviolla sietäisi polttaa koko nainen! Entäpä ne onnettomat ihmisrauniot, jotka uskaltautuvat elämään avoimessa suhteessa tai avaamaan makuuhuoneensa ovet kolmannelle osapuolelle? Toiselle puolelle katua sitä pitää siirtyä moisen parin vastaantullessa.

Sukupolvemme kantaa edelleen mukanaan varhaisen 1900-luvun käsityksiä seksistä ja parisuhteesta. Tuolloin muun muassa ajateltiin seksin kuuluvan avioliittoon. Nyt ajatuksia yhden kumppanin parisuhteesta perustellaan enemmän terveydellä, sillä satunnaisesta seksisuhteesta voi saada taudin, eikä irtosuhteet ole hyväksi ihmisen henkiselle hyvinvoinnillekaan - morkkishan siitä lähikuppilan pikkujoulutontun kanssa harrastetusta seksistä seuraa.

En ole avoimen suhteen kannattaja, sen verran mustasukkainen puolisostani olen. Kuulun niihin, jotka haluavat seksiä rakastamansa ihmisen kanssa - en niihin, jotka harrastavat seksiä viikonloppuisin uuden tyypin kanssa. Mustasukkaisuutta on täälläkin blogissa pohdittu, eikä mustasukkaisuuden hallitsemiseen tunnu olevan yhtä ainoaa keinoa.

Mustasukkaisuutta voi oppia hallitsemaan kuten muitakin tunteita. Näin uskon. Kaksi vuotta sitten en olis ollut valmis jakamaan puolisoani missään tilanteessa - nykyisin on tilanteita, joissa näin voin tehdä. Mielestäni olennaisempaa kuin seksin harrastaminen vieraan ihmisen kanssa, on se, kuinka tärkeänä puolisoni minua pitää. Mustasukkaiset tunteet heräävät, jos hänen tunteensa minua kohtaan vähenisivät.

Joillekin avoin suhde sopii ja seksuaalisen vapauden nimissä jokaisen pitäisi saada valita itselleen paras elämäntapa - myös se normaaliksi luokiteltu. Kaiken seksin ympärillä pyörivän keskustelun keskellä kuitenkin unohdetaan, että seksi tekee onnellikseksi ja joidenkin tutkimusten mukaan seksillä on vaikutusta myös terveyteen - ihan siihen fyysiseenkin. Mielestäni seksuaalisuus on voimavara ja sen eteen kannattaa tehdä työtä. Seksuaalisuuteni on muuttunut elämäni aikana ja nykyään myös hellyys ja läheisyys ovat tärkeässä osassa.

Mikäs sen ihanampaa kuin saada puolisoltaan huomiota kesken ruoanlaiton tai kosketuksia läpi päivän. Läheisyys lisää seksuaalista vetovoimaa. Seksi piristää, tuntuu mahtavalta ja auttaa unensaannissa. Colorado Boulderin yliopiston tutkimus kertoo, että seksin harrastaminen lisää yleistä onnellisuutta.

Kuinka paljon seksiä sitten lisää onnellisuutta? Tutkimuksen mukaan mitä useammin seksiä harrastaa, sitä onnellisemmiksi tulemme. Kuka kertoo viikonlopun jälkeen harrastaneensa tajunnan räjäyttävää seksiä puolisonsa kanssa? Kuka uskaltaa hehkuttaa olleensa swingers-bileissä tai jakaneensa sängyn ja puolisonsa toisen parin kanssa? Aika harva - ikkunan pesut ja pullan paistot kyllä kerrotaan, mutta merkityksellisin asia jää kertomatta. Seksistä retosteleminen ei kuulu suomalaiseen kultuuriin tai luterilaiseen kasvatukseen, ei vaikka se olisikin viikonlopun onnellisin hetki.

Harrastetaan seksiä ja nautitaan toisistamme - kukin haluammallaan tavalla!

2 kommenttia:

 1. Minulla on ollut todella kuiva viikonloppu. Miestäni ei ole seksi kiinnostanut yhtään. Lauantai- aamuna sain hänet kovalla työllä houkuteltua sekstailemaan kanssani. Se seksi oli lopulta sitten sitä, että mies masturboi minua apunaan käyttäen. Toivoisin voivani retostella tajunnan räjäyttävällä seksillä puolisoni kanssa, mutta en todellakaan voi tänä viikonloppuna. Ottaa kyllä päähän ihan todella! Varsinkin, kun tilaisuuksia olisi ollut. Nytkin olemme kaksin kotona, mutta mies on liimautuneena tietokoneeseensa.
  - Ruhtinatar -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus meillä kaikilla on kuivempia viikonloppuja ja joskus todella onnistuneita :) Kuivina viikonloppuina on kuitenkin hyvä muistaa, että aina ei ole aikaa tai mahdollisuutta romantiikalle. Tällöin voi keskittyä puhtaasti tuottamaan puolisolle fyysistä nautintoa. Joskus taas seksistä puhuminen ja omien toiveiden esiin nostaminen voivat toimia halujen herättäjinä.

   Kalliota lainatakseni mielihyvän tuottamiseen sisältyy hellät ja eroottiset kosketukset - niin antaminen kuin saaminenkin. :)

   Tsemppiä!

   JV/Nainen

   Poista