Seuraa blogiamme

SEURAA BLOGIAMME:
sekä Blogit.fi, Blogipolku.fi ja Bloglovin.com -palveluissa.

tiistai 12. tammikuuta 2016

Naisen kanssa

Välillä saan kuulla puolisoltani kuinka epääloginen tai -johdonmukainen olen, miten en ymmärrä miehen ajatuksen juoksua tai teen asioista liian monimutkaisia ajattelemalla liian tunnepitoisesti - puhdasta järkeä peliin ja mutkat suoriksi!

Millaista sitten elämä naisena on? Miesten mielestä naiset saavat olla luvalla höpsöjä, kun taas mieheltä vaaditaan osaamista ja tietoa. Miesten mielestä myös naisten saama orgasmi on parempi kuin miesten - no, miten tästä voisi olla erimieltä, jos nainen voi saada useita orgasmeja yhdynnän aikana miehen yhtä vastaan. Jotkut miehet ovat kaipailleet itselleen myös rintoja, haluaisivat raukat kokeilla miltä ne rinnat tuntuisi omistaa. No, kokeilepa pitää rintoja ahdettuna liiveihin tai urheillessa, jolloin ne hölskyvät puolelta toiselle ja ylhäältä alas - siis niillä, joilla rinnat on.

Mikä on sitten naisellista ja mikä tekee naisesta naisen? Ne rinnat ja höpsähtänyt ajatusmaailmako? Mielestäni naisen tunnusmerkkeja on loistava organisointikyky, kyky pitää kaikki langat käsissä, löytää kadonneet tavarat ja keksiä ratkaisuja päivittäisiin pulmiin, joita perheen muiden jäsenten eteen sattuu tulemaan. Silloin on turha valittaa keinoista, joilla näihin ratkaisuihin päädytään - kaikki keinot ovat sallittuja ja koiran pureskeleman seinän voi paikata kaurapuurolla tai naulan vetää seinästä hampaillaan.

Ysätäväpiirissäni on paljon naisia, jotka käyvät töissä, pitävät kodin järjestyksessä, hoitavat lasten harrastukset ja siihen vielä lemmikkieläimetkin - miehestä puhumattakaan. Aina löytyy aikaa kaikille. Jos nainen nyt joskus kurtistaa kulmiaan miehen ilmoittaessa firman juhlista tai poikien lätkäillasta tai jos joskus tulee sanottua siitä hammastahnatuubin puristamisesta tai vessan renkaan alaslaittamisesta, ei siitä kannata ottaa itseensä. Se on vain rakkautta - miehen huomioimista ja miehestä huolehtimista.

Joskus harvoin kun nainen lähtee tuulettumaan tyttökavereidensa kanssa ja mies jää valmistamaan ruokaa lapsille, joutuu nainen pitämään ohjia käsissään puhelimitse. Turha miehen on loukkaantua niistä viesteissä, jossa neuvotaan kuinka hellan saa päälle tai mihin asteeseen pizza laitetaan uuniin - ja muistaahan mies ennen uuninlämmittämistä ottaa Hackmanin perintöpaistinpannut pois uunista, jottei kahvat sula ja teflon mene pilalle. Ja ruoan jälkeen tulee pöydän pinnan kiiltää - vahaa löytyy keittiön kaapista, siitä teräkselle tarkoitetun pesuaineen vierestä.

Lasten yöpuvut löytyvät tyynyn alta ja iltasaduksi luetaan sivulta 105 eteen päin - ei kuitenkaan liian pitkälle, jotta uniaika ei mene ohi ja nukahtaminen veny. Missään nimessä lapsille ei saa syöttää karkkia tai antaa sokeripitoisia mehuja, limuista puhumattakaan, eikä lapset saa katsoa illan elokuvaa Tv:stä. Tietokone ja pelikone tulee sulkea hyvissä ajoin ja miehen tulee myös huolehtia, ettei ruutuaikaa tule liikaa.

Mitä naiset sitten puhuvat tyttöjenillassa? No, tietysti miehistään - kuinka pentti heitti maitopurkin sekajätteisiin, eikä huuhtonut lautastaan ennen tiskikoneeseen laittoa. Ja entäs sitten ne vaatteet, joita roikkuu joka tuolin selkämyksellä ja oven rivassa - mihis se raukka joutuisi, jos ei olisi naista pitämässä huolta. Eivätkä lapsetkaan selviäisi koulunkäynnistä, jos nainen ei olisi lukemassa kokeisiin tai auttamassa läksyissä, huolehtimassa että liikuntapussi on mukana - ei pena osaa sitä(kään) pakata.

Nainen myös kertoo ystävilleen kuinka pena olisi käskenyt häntä pukeutumaan sinisiin farkkuihin ja ruskeisiin saappaisiin mustien housujen ja saappaiden sijaan. Toki mies raukalta pitää kysyä neuvoa kiperiin vaatepulmiin, mutta eihän se todellisuudessa ymmärrä naisten vaatetuksen päälle mitään, miten lie aikoinaan matkaan tarttuneenkin.

Onko naisen elämä sittenkään vain ohjeiden antamista ja perheen pyörittämistä? Itselläni on kahdenlaista kokemusta naisena olemisesta arjessa. Aiemmassa suhteessa pidin kiinni kaikista ohjaksista, mikään ei onnistunut, mikäli en sitä itse hoitanut - sain tehdä kaiken, huolehtia kaikesta ja pikkuhiljaa päättää myös kaikesta. Nykyisin tilanne on toinen, kotityöt ja vastuu jaetaan - se hoitaa, joka ehtii ja jos kumpikaan ei ehdi, tehdään asiat myöhemmin. Mielestäni parisuhteen ja perheen arjen pyörittämisen summa on naisella vakio. Jos perheen arkirutiinit jäävät kokonaan tai suurimmalta osin naiselle, niin ei voi odottaa, että nainen vielä jaksaisi huolehtia parisuhteesta. Asiat eivät jää hoitamatta - kyllä nainen ne hoitaa, mutta miehen tuki arjessa voi olla hyvinkin merkittävässä roolissa ajatellen parisuhteen tilaa. Nyt ei ole tarkoitus kaataa haluttomuutta tai parisuhteen ongelmia miehen niskaan, kummallakin on vastuunsa. Mutta miehen tuki ja turva sekä naisen mahdollisuus käyttäytyä välillä höpsösti arjen keskellä, lisää myös miehen arjen mukavuutta.

Olen huomannut, ettei se ole tärkeää mistä kohtaa sitä hammastahnaa puristetaan tai kuka sen pöydän pyyhkii - tärkeintä on kuitenkin yhdessä tekeminen ja oleminen! Tärkeää on  myös toisen huomioiminen, vastuun jakaminen ja toisen kunnioittaminen. Ei meitä naisia niin vaikea ole ymmärtää - kunhan vain asiat sujuvat naisen näyttämän suunnan mukaan.

Mitä orgasmiin tulee, voitte olla ylpeitä itsestänne, jos naisenne saavuttaa onnenhuipun monta kertaa - mikäpäs sen antoisampaa, kuin saada naisenne vaikeroimaan ja kiemurtelemaan kosketuksenne voimasta. Ja miehet, turha kadehtia - kyllä ne naisen rinnat kuuluvat vähän myös teillekin, tosin vieraan naisen rintojen koskettelusta kannattaa sopia oman ja vieraan naisen kanssa, jottei tule turhaa sanomista.3 kommenttia:

 1. Meillä on omat hammastahnatuubit, joten saadaan puristella niitä ihan vapaasti, mistä kohdasta haluamme. Vakavastipuhuen minua ihmetyttää tuo, miten monet naiset puhuvat muille ihmisille puolisoistaan. Oman puolison pitäisi olla maailman rakkain ihminen, jonka on itse valinnut ja jonka kanssa ollaan vapaaehtoisesti. Silti puolisosta puhutaan tosi rumasti ja haukutaan häntä. Tuntuu, että naiset ihan kilpailevat siitä, kenen mies on suurin ääliö. Oma äitini kuuluu näihin naisiin. Hän haukkuu kokoajan miestään, joka tekee kaiken äitini mielen mukaan. Kun huomautan tästä äidilleni, hän sanoo sen olevan heillä tapana. Kuulemma huumoria. Minulle tulee paha mieli tätä huumoria kuunnellessani.
  -Ruhtinatar -

  VastaaPoista
 2. Joskus kyllä tulee mieleen, että oma hammastahnatuubi tai kokonaan oma kylppärikin olisi paikallaan. :)

  Olen huomannut tosiaan tuon, että miehiä on helppo haukkua muille naisille - vaikeampaa se kehuminen on! Olen ajatellut miehen mollaamisen olevan jonkinlaista vertaistuen hakemista - onko muiden elämä samankaltaista? Ehkä miehen mollaamisella haetaan syvempää keskustelua parisuhteesta eli samalla pohditaan mitkä asiat oikeasti kuuluvat parisuhteeseen ja mikä on omassa suhteessa pielessä - vai onko? Onko muilla naisilla samanlaisia kokemuksia ja kuinka he suhtautuvat miehen tapaan toimia tietyssä tilanteessa. En tiedä onko se näin vai halutaanko vaan omasta puolisosta nostaa esiin asioita muiden päiviteltäväksi. Haluaisin ainakin uskoa tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon :)

  Milloin olette kuulleet jonkun ystävistänne kehuvan puolisoaan ja muiden suhtautuvan siihen kunnioituksella - ei pilkalla tai ivalla tai jopa niin, että puolisoaan kehuneen poistuttua paikalta alkaa ihmettely siitä kuinka se nyt sitä mattia / maijaa noin kehuukin, onkohan joku pielessä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tavallaan omat vessat. Minä käytän yläkerran kylpyhuonetta ja mieheni alakerran. Lapset käyttävät kumpaakin. Mies saattaa joskus käydä "minun vessassani". Minä en käy koskaan alakerran vessassa.
   Minulla ei ole tapana haukkua omaa rakastani ja päivitellä hänen tekemisiään ja tekemättäjättämisiään muille. Jos kerron seurassa mieheni hyvistä puolista, tulee minulle tunne, että muut ajattelevat minun kehuskelevan. Siltä se tuntuukin, kun muut mollaavat miehiänsä kilpaa. Jollekin ystävättärelleni olen maininnut, että en halua nukkua ilman miestäni yötä ja että meillä on aktiivinen seksielämä. Näistä minulle on sanottu, että taidan olla läheisriippuvainen.
   - Ruhtinatar -

   Poista